Over mij


patrick wessels | seo tekstschrijver | seo tekstenMijn naam is Patrick Wessels, ik werk als zelfstandig SEO tekstschrijver en ConsumentenPsycholoog. Van jongs af aan speelt de combinatie van letters tot woorden een belangrijke rol in mijn leven. Een misplaatste zin in een advertentie of fouten met betrekking tot de spelling binnen een professionele organisatie deden mijn figuurlijke voelsprieten ongewenst trillen en een taaltic bleek daarmee aangeboren. Waar het tekstschrijven tijdens mijn universitaire studie begon als alternatief voor de bekende bijbaantjes werk ik inmiddels sinds 2011 fulltime aan de vindbaarheid van websites voor het MKB en grotere organisaties.


Van hobby tot beroep

Het was tijdens mijn studie een leuke betaalde hobby voor enkele opdrachtgevers en is in de loop der tijd uitgegroeid tot een constante stroom van inmiddels honderden nieuwe klanten en opdrachten. De vraag is groter dan wat ik als zelfstandige kan aanbieden, waardoor ik de klussen kan kiezen die me het best liggen en waar ik de meeste waarde kan toevoegen. Mijn brede opleiding, nieuwsgierige houding en SEO teksten voor uiteenlopende klanten hebben er toe geleid dat ik inmiddels in vele vakgebieden thuis ben.

Universitaire achtergrond

Begin 2011 rondde ik mijn studie International Business & Management af aan de Universiteit Maastricht. Dankzij een major in marketing ben ik uitstekend thuis in het schrijven van commerciële teksten. Daarna studeerde ik in de zomer van 2013 af aan de Universiteit Leiden, voor mijn master Economic & Consumer Psychology. Dit maakt me ook psychologisch en gedragstechnisch kundig, op het gebied van overtuiging, beïnvloeding en het maken van keuzes.Taal fascineert me en biedt, wat mij betreft, ongekende mogelijkheden om tot overtuigende copy te komen. Wie stelt dat sommige dingen met woorden niet te beschrijven zijn moet zeker eens contact met me opnemen. Ik hoor graag van je, ook via LinkedIn!


Twitter | Google+ | FrankWatching | MarketingFacts | ConsumentenPsycholoog