Referenties en resultaten


Referenties


Dekbed Discounter

Dekbed Discounter is online marktleider in beddengoed. Ik schrijf op basis van briefings door DEPT Agency de SEO categorieteksten en veel van de informatieve artikelen voor de vindbaarheid op zoektermen als [dekbedovertrekken], [hoeslakens] en [dekbedden].

CenterParcs

CenterParcs brengt al 50 jaar mensen samen in 21 vakantieparken. De SEO/SEA Manager vroeg me na een zoekwoordenonderzoek landingspagina’s te schrijven voor bijvoorbeeld [dagje zwemmen] en [vakantiepark zandvoort].

Tele2

Tele2 vraagt me regelmatig om teksten voor de zakelijke tak van het bedrijf na te kijken, te verbeteren en op te stellen. Ik schrijf op die manier aan nieuwsbrieven, verdiepende artikelen en dienstbeschrijvingen voor de telecomaanbieder.

GaborStore

Gaborstore heeft 9 fysieke winkels en een webshop voor Gabor schoenen. Ze vragen me ieder seizoen de productteksten te schrijven en daarna de volledige website tekstueel te optimaliseren voor zoektermen zoals [gabor schoenen], [gabor laarzen] en [gabor sneakers].

Parfumerie.nl

Parfumerie.nl is een online parfumerie en heeft daarnaast twee fysieke winkels. Parfumerie.nl vroeg me unieke geoptimaliseerde SEO productteksten te schrijven voor parfums en merken zoals [amouage] en [biotherm aquapower].

Carnavalskleding.nl

Carnavalskleding.nl is een van de grootste online aanbieders van carnavalskleding. De website vroeg me alle categorie- en subcategorieteksten te optimaliseren voor de vindbaarheid op termen zoals [carnavalskleding], [carnaval kostuum] en [carnavalsoutfit].

MoneyMonk

MoneyMonk

MoneyMonk is een boekhoudprogramma voor ZZP’ers. Voor facturatie, de btw-aangifte en rapportages. Ze vroegen me een SEO-analyse te doen en doorlopend zakelijk te bloggen voor de vindbaarheid op termen zoals [online boekhouden zzp] en [online boekhoudprogramma].

Relatiegeschenken.nl

Relatiegeschenken.nl

Relatiegeschenken.nl is de grootste online aanbieder van bedrukte relatiegeschenken. De webshop vroeg me alle hoofd- en subcategorieën te schrijven en mee te denken over de bredere SEO-strategie voor zoektermen zoals [relatiegeschenken], [tas bedrukken] en [pennen met logo].

Independer

Independer groeide in 20 jaar uit tot hét vergelijkings- en adviesplatform van Nederland. Een New Business Developer vroeg me om een zoekwoordenonderzoek te doen, contentplan te maken en alle teksten te schrijven voor een nog niet gelanceerd nieuw bedrijfsonderdeel.Dit is een selectie van mijn referenties. Kijk gerust eens rond en maak kennis met mijn diensten. In sommige gevallen werk ik samen met andere partijen voor de online marketing of linkbuilding, voor dat laatste in het bijzonder met SEOdiensten. Interesse gewekt? Neem contact met me op. Bekijk daarnaast ook eens mijn LinkedIn pagina met meer over mijn achtergrond en kennis van consumentenpsychologie of lees verder voor enkele SEO-resultaten.


Resultaten van een SEO tekstschrijver

Beloften zijn mooi, getoonde resultaten van SEO teksten zijn beter. Wat levert de inzet van een goede SEO tekstschrijver concreet op? Ik werk aan afzonderlijke projecten en doorlopende opdrachten, waarvoor ik een nulmeting doe en vervolgens de resultaten bijhoud. De software van SEMrush stelt me in staat de progressie helder in kaart te brengen. Daarmee houd ik mijn eigen prestaties bij en, nog belangrijker, rapporteer ik aan klanten welke vooruitgang ze boeken. Bekijk de 4 klantcases met de resultaten van hun SEO teksten hieronder, die de potentie van een goede SEO-strategie aantonen.

Om de specifieke SEO-strategie van de getoonde klanten discreet te houden heb ik de geanalyseerde zoektermen onleesbaar gemaakt. 

GaborStore – Online Gabor damesschoenen

De uitdaging

Gabor SEO teksten grafiek

GaborStore vroeg me eind 2016 mee te denken over hun SEO-strategie, voor belangrijke zoektermen rondom het merk en de schoenen. Ze stonden met een tiental zoektermen reeds in de top-5 in de Google zoekresultaten, maar zochten een methode om ook de laatste concurrenten te kunnen verslaan en een eerste positie met de belangrijke zoektermen te bereiken. Ik schreef nieuwe categorieteksten, optimaliseerde de statische informatieve pagina’s uit het hoofdmenu en schrijf inmiddels regelmatig SEO-geoptimaliseerde blogartikelen.

Klant aan het woord

“Wij hebben Patrick benaderd voor de SEO-optimalisatie en strategie van onze website. Na een prettig kennismakingsgesprek zijn we met een plan van aanpak aan de slag gegaan met optimalisatie SEO van productcategorieën en later hebben we dit uitgebreid met SEO-geoptimaliseerde blogartikelen. Patrick is snel in het aanleveren van deze teksten en daarnaast hebben we regelmatig contact over de resultaten en ontwikkelingen, kortom een fijne samenwerking,” aldus Rosalie den Haan van GaborStore.

Het resultaat

Gabor SEO resultaten

De nieuwe categorieteksten, geoptimaliseerde statische informatieve pagina’s en SEO-geoptimaliseerde blogartikelen hebben de vindbaarheid op diverse belangrijke generieke zoektermen aanzienlijk verbeterd. Inmiddels staan de 10 belangrijkste zoektermen allemaal in de top-3 van de Google zoekresultaten. 6 van de 10 belangrijkste zoektermen staan zelfs helemaal bovenaan de organische zoekresultaten.


Gussta – Ontwerpt en bouwt stoere houten bedden

De uitdaging

Gussta SEO teksten grafiek

Gussta vroeg me begin 2017 een SEO-strategie te ontwikkelen om de zelfgemaakte houten bedden vindbaar te maken binnen de organische zoekresultaten. De eerste specifieke zoekterm leverde al goede resultaten op, maar de meer generieke zoektermen bleven steken op posities buiten de belangrijke top-10. Ik maakte een zoekwoordenonderzoek, stelde een contentplanning op en schrijf sindsdien wekelijks een SEO-geoptimaliseerd blogartikel.

Klant aan het woord

“Op zoek naar een SEO specialist, via Google, kwam in het organische gedeelte gelijk Patrick Wessels naar voren. Lijkt me een goed begin als je op dit vakgebied bovenaan staat. Daarna naar de website gelezen waaruit ik kon opmaken dat Patrick behoorlijk thuis is in SEO en niet onbelangrijk ook prettig leesbare teksten schrijft. Contact opgenomen en kreeg snel antwoord. Ik moest wel even geduld hebben, door drukte, met de start maar kreeg wel gelijk een duidelijke planning en daar heeft Patrick zich ook netjes aan gehouden. Op moment dat hij aan de slag ging kreeg ik een mooi overzicht van de zoekwoordenanalyse. We hebben ons eerste maandoverzicht ontvangen waaruit blijkt dat op belangrijke zoekwoorden onze posities sterk zijn verbeterd. We zijn nog niet zo lang geleden begonnen, maar de eerste resultaten zijn zichtbaar. Ben erg enthousiast hoe Patrick het oppakt en zijn teksten schrijft. Ook als ik een SEO vraag heb, krijg ik een degelijk advies. Kan Patrick zeker aanbevelen om mee te werken,” aldus Christian van Gussta.

Het resultaat

Gussta top 8

De vindbaarheid op belangrijke meer generieke zoektermen is snel omhoog geschoten. Binnen een tijdsbestek van 2 maanden zijn die belangrijke zoektermen in de organische top-10 terecht gekomen. Ook de vindbaarheid van de overige belangrijke zoektermen verbetert sterk en staat al op de eerste pagina met resultaten of is daar in ieder geval naartoe op weg.


Fello – Je nieuwe familieagenda

De uitdaging

Fello nodigde me eind januari 2017 uit voor een dag op kantoor. Ze vroegen me de mogelijkheden op het gebied van SEO te onderzoeken en daar aan het eind van de dag over te rapporteren. Ik maakte een zoekwoordenanalyse en stelde een plan voor de SEO-optimalisatie van komende blogartikelen voor. Daarnaast bepaalde ik de belangrijkste generieke en specifieke zoektermen voor enkele landingspagina’s waar de blogartikelen intern naar kunnen linken. De organische vindbaarheid staat nog in de kinderschoenen, maar laat veel potentie zien.

Klant aan het woord

“Het is fijn samenwerken met Patrick, omdat hij snel kan schakelen. Na een korte brainstorm en briefing tijdens de koffie ging hij zelfstandig aan de slag met de analyse bij ons op kantoor. Nog diezelfde middag kregen we een presentatie en maakte we gezamenlijk keuzes over de te volgen SEO strategie! Ook de copywriting van onze landingspages was bij Patrick in goede handen, daardoor zien we een paar weken later al mooie resultaten. Klasse,” aldus Niels Meijssen van Fello.

Het resultaat

Fello is al goed vindbaar op de termen die het product als mantelzorg-app goed omschrijven. Dat sluit goed aan bij de functionaliteiten van de app, maar het zoekvolume op die termen is beperkt. De nieuwe landingspagina’s en optimalisatie van komende blogartikelen moet ook de vindbaarheid op volume-technisch meer interessante zoektermen verbeteren. De eerste resultaten beginnen te komen, waardoor het organisch verkeer naar de website toeneemt en het aantal gebruikers verder stijgt.


Voor een aantal van deze klanten werk ik aan de SEO teksten en verzorgt SEOdiensten.nl de linkbuilding. Het samenspel van geoptimaliseerde teksten, kwalitatieve linkbuilding en een uitstekende website-techniek zorgen voor een uitstekende basis voor goede vindbaarheid.

Contact met een SEO tekstschrijver

Ook werken aan de organische vindbaarheid van je website of webshop? Neem contact met me op, ik hoor graag van je.