Zoekwoordenonderzoek


Het zoekwoordenonderzoek maakt inzichtelijk welke termen uit de brainstorm voldoende zoekvolume kennen, bij een bij voorkeur lage concurrentie. Met de SEMRush Keyword Magic Tool analyseer ik als SEO tekstschrijver de relevante termen en interpreteer ik de (koop)intentie van gebruikers die hiernaar zoeken. Inzicht in de zoekvolumes en concurrentie van relevante termen vormen de basis voor een goede SEO-strategie voor de website.

Vakkundig zoekwoordenonderzoek

Het zoekwoordenonderzoek door de specialist vormt na de brainstorm de tweede stap naar een SEO-strategie die bijdraagt aan de vindbaarheid van je website. Een vakkundig zoekwoordenonderzoek kan ik aanbieden vanaf €255, exclusief btw. Ik gebruik de relevante termen uit een brainstorm of bestaande website als input en lever op basis daarvan een overzicht aan van relevante zoektermen.

Het overzicht van relevante zoektermen biedt inzicht in het zoekgedrag door de doelgroep. Vervolgens is het van belang om de website te optimaliseren voor de meest waardevolle zoektermen. Idealiter zou ieder zoekwoord een aparte (eventueel aan te maken) pagina op de website toegewezen moeten krijgen, om die daarvoor volledig te optimaliseren. Ik maak de vertaalslag van het zoekwoordenonderzoek naar de inzet van zoektermen op de verschillende pagina’s. Het resultaat is een overzicht van de belangrijkste zoektermen per pagina. Hiermee kan ik als SEO tekstschrijver voor je aan de slag.


Voordelen van een SEO tekstschrijver

  • Vakkundig zoekwoordenonderzoek
  • Relevant zoekvolume en blik op concurrentie
  • Koppeling naar (te maken) pagina’s op de website
  • Al vanaf €255, exclusief btw