Zoekwoordenonderzoek


Het zoekwoordenonderzoek maakt inzichtelijk welke termen uit de brainstorm voldoende zoekvolume kennen, bij een bij voorkeur lage concurrentie. Met de SEMRush Keyword Magic Tool analyseer ik als SEO tekstschrijver de relevante termen en interpreteer ik de (koop)intentie van gebruikers die hiernaar zoeken. Inzicht in de zoekvolumes en concurrentie van relevante termen vormen de basis voor een goede SEO-strategie voor de website.

Vakkundig zoekwoordenonderzoek

Het zoekwoordenonderzoek is na een eventuele brainstorm een belangrijke stap naar een goede SEO-strategie, om jouw website hoger in Google te krijgen. Een vakkundig zoekwoordenonderzoek kan ik aanbieden vanaf €340, exclusief btw. Ik gebruik de relevante termen uit een brainstorm of bestaande website als input en ga aan de hand daarvan op zoek naar zoektermen die potentiële klanten gebruiken. Je krijgt inzicht in minimaal 100 relevante zoektermen, waarvoor we de bestaande en nieuw aan te maken pagina’s kunnen optimaliseren. Het onderzoek biedt inzicht in het zoekvolume per maand, de SEO-moeilijkheidsscore en het klikpotentieel van alle relevante termen.

Hoofd- en subzoektermen: SEO-contentplan

Het zoekwoordenonderzoek met relevante zoektermen biedt inzicht in het zoekgedrag door de doelgroep. Het is bovendien de ideale basis voor een optioneel SEO-contentplan. Dat omvat het overzicht van ideale URL’s, hoofdzoektermen, subzoektermen en belangrijke interne links per pagina. Een belangrijke strategische aanvulling om goede SEO teksten te kunnen schrijven. Ik ga als SEO tekstschrijver graag voor je op zoek naar de relevante zoektermen en maak op basis daarvan een contentplan. De ideale basis voor landingspagina’s en blogartikelen die de organische vindbaarheid van jouw website verbeteren.


Uiteraard ontvang je een factuur bij de aangeboden teksten en bereken ik over de genoemde tarieven btw. Na betaling van de factuur ben je volledig eigenaar van de teksten.


Voordelen van een zoekwoordenonderzoek door een SEO tekstschrijver

  • Vakkundig zoekwoordenonderzoek: inzicht in zoekvolume per maand, SEO moeilijkheidsscore en klikpotentieel
  • Minimaal 100 relevante zoektermen: geschikt voor landingspagina’s en blogartikelen
  • Ideale basis voor een SEO contentplan: jouw website hoger in Google
  • Al vanaf €340, exclusief btw